Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ξ ... όπως ξιφίας


O Ξέρξης ο ξιφίας γύρισε μια μέρα πολύ στενοχωρημένος από το σχολείο του. Δεν έφαγε τίποτα για μεσημεριανό και κλείστηκε στο δωμάτιό του. Αυτό ήταν πράγματι παράξενο γι' αυτόν, αφού όλοι γνώριζαν πόσο λιχούδης και γελαστός ήταν.
Η μαμά του, λοιπόν, επειδή κατάλαβε πως κάτι σοβαρό του συμβαίνει, μπήκε σιγά σιγά στο δωμάτιό του και τον βρήκε να κλαίει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.
— Τι έχεις αγοράκι μου; ρώτησε, παίρνοντάς τον αγκαλιά.
Εικόνα— Αχ, μανούλα μου... Όλοι στο σχολείο με κοροϊδεύουν για τη μεγάλη σουβλερή μου μύτη! Με φωνάζουν μυτόγκα και δε θέλουν να παίζουν μαζί μου, γιατί φοβούνται, λένε, πως θα τους χτυπήσω... Ούτε κανείς κάθεται μαζί μου στο ίδιο θρανίο, για να μην του σκίσω, λένε, την ποδιά... Κι όλο χαζοαστεία κάνουν με την μύτη μου: Προχτές, ας πούμε, που έβρεχε, ήρθαν όλοι με ένα μανταλάκι στο χέρι κι όταν τους ρώτησε η δασκάλα μας τι το θέλανε, βάλανε τα γέλια και της απαντήσανε πως θα κρεμούσαν τα βρεγμένα ρούχα τους στη μύτη μου να τα στεγνώσουν! Χτες πάλι, όταν στο μάθημα της ιστορίας ρωτούσε η δασκάλα πώς βυθίστηκε ο Τιτανικός, πετάχτηκε το μελανούρι και φώναξε περιπαιχτικά: Μήπως περνούσε ο Ξέρξης από δίπλα του; Κι όλοι σκάσανε στα γέλια!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίζω καλύτερα τα κέρματα του ευρώ (€)


http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-B101/222/1617,5082/


  Οι μαθητές θα πρέπει να :
  • Διακρίνουν τα  κέρματα του ευρώ και την αξία τους
  • Αναγνωρίζουν τα ελληνικά κέρματα του ευρώ
  • Κάνουν ανταλλαγές με κέρματα
  • Εκτιμούν τη συνολική αξία δύο ή περισσότερων κερμάτων και να βρίσκουν το υπόλοιπο ενός ποσού
  • Συνεργάζονται σε ομάδες των δύο και των τεσσάρων
πηγή: Μαθηματικά Β τάξη, βιβλίο δασκάλου



ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
                           
                                   Υπολογίζω με ευρώ